In memoriam René Marti

HomeSeparatorStel uw vraagSeparatorSitemapSeparator
A A A
Zoeken
Stichting AO-Nederland

 In memoriam René MartiOp 22 mei 2018 overleed Prof. Dr. René Marti in St. Gallen, Zwitserland. René werd geboren in 1939 in St. Margrethen, Zwitserland. Hij laat zijn geliefde vrouw Doris achter.

René was een origineel denker, een bekwaam chirurg, een groot leraar en een warme dokter voor zijn patiënten. Zijn patiënten, medewerkers en assistenten hielden van hem en hij stond bekend bij zijn AO vrienden om zijn openheid en gastvrijheid, ook in zijn historische grachtenpand in Amsterdam. Zijn leraar Hardy Weber was zowel een goede vriend als chirurgisch rolmodel. René was de grondlegger van de AO in Nederland en daarmee van de operatieve fractuurbehandeling en reconstructieve skeletchirurgie in Nederland sinds zijn aanstelling als professor aan de Universiteit van Amsterdam in 1973. Zowel in binnen- als buitenland droeg hij de AO principes uit. Hij was voorzitter van de AO-Foundation van 2002-2004.

Al zijn patiëntcases werden volledig gedocumenteerd met decennia lange follow-up. Veel van zijn klinische studies werden gepubliceerd in peer-reviewed tijdschriften. Hij schreef boeken over concepten van de nonunion behandeling en osteotomieën voor posttraumatische malunions, die heden ten dage nog steeds als basis gelden.

René vond naast zijn werk tijd voor twee andere belangrijke passies, namelijk kunst verzamelen (hij had een kunstgalerie in Amsterdam met Doris) en reizen. Samen met Doris genoot René van een rijk leven. Met het overlijden van René hebben we niet alleen een van de grote AO- voorzitters verloren, maar ook een icoon en pionier van de AO-Foundation. Hij zal zeer gemist worden door zijn vele vrienden en collega's.

Chris van der Werken, voormalig voorzitter AO Foundation
Inger Schipper, voorzitter AO Nederland


  
       
   
        
                Afscheidscollege 2004                         Binnengasthuis 1980-1981
 
 
           
                   Cadaverlab 2004

 
 
Op 20 april 2005 werd de stichting AO-Nederland opgericht. Dit initiatief van de -toenmalige- voorzitter van de Nederlandse AO Alumni chapter Henk-Jan ten Duis en de -toenmalige- President-elect van de AO Foundation Chris van der Werken heeft geleid tot een stichting met duidelijke doelen.


 
Het bestuur van de stichting AO-Nederland bestaat uit ervaren chirurgen, orthopeden, een kaakchirurg en de voorzitter van AOSpine Nederland die allen goed bekend zijn met de ongevalschirurgie maar ook met de onderwijsmethoden van de AO. 
Naar analogie van vergelijkbare landelijke ontwikkelingen zijn nu de krachten gebundeld om de chirurgen en orthopeden die zich in Nederland met de fractuurchirurgie bezighouden optimaal te ondersteunen met leermiddelen, cursussen en andere vakgerichte bijeenkomsten. 
Contactgegevens

Stichting AO-Nederland
Computerweg 14
3821 AB Amersfoort
 
Postbus 28042
3828 ZG Hoogland

Tel. +31 33 4500515

 


Home     Sitemap     Disclaimer     Contact