De AO

HomeSeparatorStel uw vraagSeparatorSitemapSeparator
A A A
Zoeken
Stichting AO-Nederland

De AO


”Arbeitsgemeinschaft für Osteosynthesefragen”

 
              
 
De”Arbeitsgemeinschaft für Osteosynthesefragen” werd in 1958 in Zwitserland opgericht door bevlogen orthopeden en chirurgen die een kenniscentrum van wereldformaat hebben opgebouwd met betrekking tot de chirurgische behandeling van letsels en afwijkingen van het steun- en bewegingsapparaat. 
 
De AO, die arts-assistenten, specialisten  en operatie assistenten de mogelijkheden biedt op het gebied van fellowships, stages en researchgrants, is een non-profit organisatie die zich bezighoudt met de verdere ontwikkeling van de chirurgie van het steun-en bewegingsapparaat en het onderwijzen van specifieke operatieve technieken. 
 
Bijna alle Nederlandse chirurgen en orthopeden hebben in hun opleiding en/of erna herhaaldelijk kennis gemaakt met deze professionele onderwijsorganisatie.De AO-organisatie werkt samen met industriële partners op het gebied van research, onderwijs en de ontwikkeling van de kwaliteit van het medisch praktisch handelen, dit alles ten bate van de traumapatiënt.Op 20 april 2005 werd de stichting AO-Nederland opgericht. Dit initiatief van de -toenmalige- voorzitter van de Nederlandse AO Alumni chapter Henk-Jan ten Duis en de -toenmalige- President-elect van de AO Foundation Chris van der Werken heeft geleid tot een stichting met duidelijke doelen.


 
Het bestuur van de stichting AO-Nederland bestaat uit ervaren chirurgen, orthopeden, een kaakchirurg en de voorzitter van AOSpine Nederland die allen goed bekend zijn met de ongevalschirurgie maar ook met de onderwijsmethoden van de AO. 
Naar analogie van vergelijkbare landelijke ontwikkelingen zijn nu de krachten gebundeld om de chirurgen en orthopeden die zich in Nederland met de fractuurchirurgie bezighouden optimaal te ondersteunen met leermiddelen, cursussen en andere vakgerichte bijeenkomsten. 
Contactgegevens

Stichting AO-Nederland
Computerweg 14
3821 AB Amersfoort
 
Postbus 28042
3828 ZG Hoogland

Tel. +31 33-4500647

 


Home     Sitemap     Disclaimer     Contact