AO Fellowship

HomeSeparatorStel uw vraagSeparatorSitemapSeparator
A A A
Zoeken
Stichting AO-Nederland

AO FellowshipFellowship

Al meer dan 30 jaar brengt de AO, arts-assistenten in de laatste fase van hun opleiding en pas afgestudeerde chirurgen of orthopeden in contact met erkende internationale experts in vooraanstaande klinieken, waar een 4 tot 8 weken durend fellowship kan worden gevolgd.
 
Voorwaarden die aan kandidaten worden gesteld zijn een aantoonbare interesse in de traumatologie, het hebben gevolgd van tenminste een AO Principles Course en een leeftijd van niet veel hoger dan 40 jaar. Er zijn meer dan 100 door de AO erkende ziekenhuizen in alle delen van de wereld die de mogelijkheid bieden van zo’n fellowship, waarvan de AO de verblijf- en basale kosten van levensonderhoud op zich neemt.
 
De bedoeling is om geinteresseerden kennis te laten nemen van indicaties tot, planning van en uitvoering van osteosynthese-technieken door experts. De "opleiding” beperkt zich echter nadrukkelijk niet alleen tot fracturen maar bestrijkt het gehele palet van letsels van het steun- en bewegingsapparaat, alsmede het management van polytrauma patiënten en de behandeling van postraumatische complicaties.
Er zijn ook Spine en CMF. fellowships en speciale fellowships voor operatie-assistenten.
 
Meer informatie vindt u op de webiste van AOTrauma 
 
Tevens biedt AO Foundation een Clinical Research Fellowship aan, klik hier voor meer informatie 
 

 Mijn AO fellowship was een fantastische en zeer leerzame ervaring

 
 
Op 20 april 2005 werd de stichting AO-Nederland opgericht. Dit initiatief van de -toenmalige- voorzitter van de Nederlandse AO Alumni chapter Henk-Jan ten Duis en de -toenmalige- President-elect van de AO Foundation Chris van der Werken heeft geleid tot een stichting met duidelijke doelen.


 
Het bestuur van de stichting AO-Nederland bestaat uit ervaren chirurgen, orthopeden, een kaakchirurg en de voorzitter van AOSpine Nederland die allen goed bekend zijn met de ongevalschirurgie maar ook met de onderwijsmethoden van de AO. 
Naar analogie van vergelijkbare landelijke ontwikkelingen zijn nu de krachten gebundeld om de chirurgen en orthopeden die zich in Nederland met de fractuurchirurgie bezighouden optimaal te ondersteunen met leermiddelen, cursussen en andere vakgerichte bijeenkomsten. 
Contactgegevens

Stichting AO-Nederland
Computerweg 14
3821 AB Amersfoort
 
Postbus 28042
3828 ZG Hoogland

Tel. +31 33-4500647

 


Home     Sitemap     Disclaimer     Contact